Gość ala Opublikowano 22 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2010 Witam czy rak odbytnicy robi często przerzuty na żołądek , mój tata ma raka odbytnicy -w trakcie chemio i radioterapii, 1,5 tyg,temu wymiotował krwią +smolisty stolec, w trakcie gastroskopii pobrano w ycinki,-opis z badania to owrzodzenie pokryte włóknikiem 8mm,płaskie o twardych zakończeniach obecnie czuje się dobrze , ustapiły straszne bóle jakie miał w plecach,ma apetyt,po tym całym zajściu *wrócił do zdrowia*.boję się bardzo wyniku , stąd moje pytanie, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 23 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2010 Nie występują przerzuty do żołądka z raka odbytnicy. To zapewne zwykłe owrzodzenie powstałe zapewne na podłożu chemio- i radioterapii. Leczenie zachowawcze powinno wcześnie przynieść pozytywne efekty. Wynik badania histopatologicznego z pobranych wycinków z owrzodzenia na pewno Panią uspokoi (jeśli takie wycinki zostały pobrane). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ala Opublikowano 24 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2010 dziękuję, mam nadzieje,że to nie rak synchroniczny..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi