Gość Paweł Opublikowano 21 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 Witam Ok miesiąc temu na wewnętrznej części palca lewej dłoni pojawił mi się guz wielkości ziarenka grochu. Zgodnie zaleceniem chirurga wykonałem prześwietlenie, które nie wykazało jakichkolwiek zmian kostnych.Lekarz powiedział,że to nadwyrężenie ścięgna, i zalecił smarować je żelem olfen.Mimo stosowania tego leku - twardy jak kamień guzek nie zniknął.Przeszkadza mi podczas używania narzędzi (nie boli a jedynie utrudnia trzymanie np. klucza w dłoni) Czy powinienem zmienić lek?, myślałem też nad moczeniem tego palca w wodzie z mydlinami lub smarowanie guzka spirytusem....Być może w guzku jest zakrzepnięta, otorbiona krew, którą chirurg powinien uwolnić.Proszę o porade. Dziękuję i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 23 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2010 Nie widząc zmiany nawet trudno jest mi sobie wyobrazić czym może być ta zmiana. Jeżeli lekarz uważa, że to nadwyrężone ścięgno to należy oszczędzać palec i stosować się do zaleceń lub udać na wizytę kontrolną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 22 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2018 Wizyta u doktora wskazana, tu znajdziesz zdjęcia chorób http://www.bolimnie.com/galeria-chorob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi