Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Odwrócone jądro

Gość Tadeusz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Mam pewien problem mianowicie obróciło mi sie prawe jądro o 180 stopni. Odczuwam z tego powodu dolegliwości typu pieczenie prawej strony pod brzuchem promieniujacy słaby ból od jądra a nasilają sie te objawy po stosunku.Mam również przepukline pachwinowa prawostronna i ide na operacje. Chciałem sie dowiedzieć czy te moje dolegliwosci nie skreslaja mnie z takiego zabiegu ? Byłem u urologa ale on mi tylko powiedział ze jest inaczej ułożone jak to lewe i mam go sobie ściągac ręka w dół bo mam go uniesione również dużo wyzej niz lewe.Czy przy operacji przepukliny chirurg moze mi to jądro obrócić czy istnieje taka możliwośc bo nie wiem czy jak założa mi siatkę to już tak zostanie razem z dolegliwościami? z góry dziekuję za odpowiedz Tadeusz

Gość haemophilus

Mogło dojść do skrętu szybuły jądra, jeśli jednak badał Pana lekarz i stwierdził, że stan nie jest nagły to prawdopodobnie jądro zostanie ustawione prawidłowo podczas planowanego zabiegu. Należy oczywiście poinformować o tym wcześniej chirurga. Zabieg nie zostanie z tego powodu przełożony.

Witam. Dziś rano zauważyłewm, ze moje lewe jadro jest odwrócone o 180 stopni. Tzn. że najadrze było po zewnętrznej stronie, po jakimś czasie jadro wróciło na normalną pozycję i teraz tylko trochę pobolewa. Moszna jest normalna, nie jest mi niedobrze , gorączki też raczej nie mam. Co to mogło być?