Gość ilona Opublikowano 18 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2010 Mój mąż w V09 przeszedł nagłą operację z powodu niedrożności jelt ,ma usunięte20cm jelita z zespoleniem śledzionowo-esicznym lewym,wynik histopatologiczny to T2N1Mx G1 ,wziął 3 cykle chemioterapii i zrezygnował,w IV 10 miał robioną kolonoskopię lecz się nie udała jelita pełne mimo przyjęcia środka przeczyszczającego,ze strony onkologa brak jakichkolwiek dodatkowych badań np.TK,RM ani leków ,mąż zaś nie przyzna się do żadnych objawów mimo że często ostatnio pokaszluje i ma niekiedy biegunki,bóle głowy ,zamknął się w sobie i nic lekarzom i mnie nie powie ,ogólnie wygląda dobrze .Proszę o odpowiedź co to za rak ,jakiego stopnia czy jest możliwa wznowa i w jakim miejscu po jakim czasie ,jakie są rokowania jeśli nie zakończył leczenia,nie trzyma diety na co mam zwracać uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 21 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 Jest to złośliwy nowotwór o dużym zaawansowaniu miejscowym. Trzeba poddać się chemioterapii skoro według końcowego rozpoznania były zajęte przerzutami węzły chłonne. Trzeba oczywiście podporządkować się zaleceniom onkologa. Takie bagatelizowanie sytuacji może doprowadzić do bardzo szybkiej wznowy nowotworu (np. w miejscu zespolenia) lub wystąpienia przerzutów odległych (np. do wątroby). Proszę w tej sprawie porozmawiać z mężem lub nawet udać się na konsultację psychologiczną (może trzeba zastosować leki przeciwdepresyjne). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ilona Opublikowano 23 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2010 dziękuję bardzo za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi