Gość Joanna Opublikowano 17 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2010 Witam, Panie doktorze gastroskopia wykazała mi liczne nadżerki, dzisiaj odebrałam wynik badania histopatologicznego: Gastritis chronica mediocri gradus cum hyperplasia foveolaris et mataplasia intestinalis fokalis. Bardzo prosze o przetlumaczenie, wizytę u gastrologa mam za miesiąc. Czy to coś poważnego? Bardzo dokucza mi żołądek,jestem na diecie, przyjmuję controloc40 1xdz., problem z żołądkiem mam od dwóch lat. Dziekuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 17 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2010 Gastritis chronica mediocri gradus cum hyperplasia foveolaris et mataplasia intestinalis focalis - przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka stopnia średniego z przerostem dołeczkowym i metaplazją (zamianą jednego dojrzałego nabłonka w drugi dojrzały) jelitową miejscową - to dość typowy proces zapalny błony śluzowej żołądka - brak cech nowotworu - leczeniem najlepiej, żeby zajął się gastroenterolog Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Joanna Opublikowano 17 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2010 Dziękuję serdecznie za wyczerpującą odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi