Gość Joanna. Opublikowano 17 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2010 Na prawej piersi, mam kilka dość dużych znamień, które bardzo mnie oszpecają. Chciała bym się ich pozbyć. Są to rany, po uczuleniu jakie mnie kiedyś spotkało. Kilka ran już się zagoiło, zostało po nich jednak nieładne blizny. Z ran, czasem cieknie ropa. Jak mogę się pozbyć tych ran? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 19 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 Najlepiej w tej sprawie skonsultować się z chirurgiem bezpośrednio. Trzeba najpierw wyleczyć zakażone rany (być może wykonać posiew z ropnej wydzieliny, aby móc włączyć odpowiedni antybiotyk). Co do blizn to wszystko zależy od tego jakiego są typu. Jeśli są to zwykłe naturalne blizny, nieprzerostowe, nie bliznowce można ewentualnie spróbować je usunąć. Najlepiej jednak, aby takimi bliznami zajął się chirurg plastyczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi