Gość Wiesława Opublikowano 16 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 Proszę o rokowania .Jestem po radykalnej mastektomii.Rozpoznanie Anatomopatologiczne: Materiał o wymiarach 22x17x3 cm z fragmentem skóry zawierającym brodawke o wymiarach 3,5 x 3 cm ,na przekroju widoczny guz o wym.4,3x4x1,6 cm, guz oddalony od powięzi ok.3 mm ,pozostałe marginesy 1 cm i więcej. 79603-605 Brodawka- naciek nowotworowy oddalony od naskórka ok.2 mm 79606-608- Margines od powięzi - odległość guza od powięzi ok.3mm 79609-610-611 Guz receptor - Carcinoma loburare infiltrans G2 79612-614- Ogniska dysplazji - Dysplasia benigna mamae. 79615-616- W obrębie węzłow dołu pachowego widoczny jeden przerzut - Carcinoma metastaticum. 79617-28 - Węzły chłonne -Carcinoma metastaticum2/12 Lymphonodulitis 10/12 Receptory ER-40%*PG--30% Her 2- *3+* Jestem po chemioterapii i radykalnej radioterapii .Hormonoterapia w trakcie(Etruzil) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 18 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2010 Stopień zaawansowania IIB czyli rak inwazyjny większy niż 2 cm, ale mniejszy niż 5 cm i węzeł lub węzły chłonne zajęte. W takim stopniu zaawansowania szansa na trwałą remisję (wyleczenie) wynosi ponad 70%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lucyna Opublikowano 18 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2010 od roku ból kości ogonowej fizykoterapia, leki p/zapalne, blokady z depo-medrolu nie dały efektów jestem kierowana na zabieg operacyjny celem usunięcia kości guzicznej. jakie są metody takich zabiegów i jaka jest skuteczność czy jest to zabieg bezpieczny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wiesława Opublikowano 21 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 Bardzo dziękuję za odpowiedź i mam jeszcze jedno pytanie .Od kilku dni w okolicach pachy bardziej w stronę pleców ale nie w okolicach szwu po stronie operowanej (mastektomia wraz z rekonstrukcją piersi płatem LD) odczuwam bardzo silne,uciążliwe swędzenie poza obszarem lub na granicy miejsca naświetlania.Nie mogę sobie z tym poradzić bo te miejsce jest jakby drętwe i nic nie czuję nie reaguje na drapanie.Radioterapię miałam od 30.07.2009 do 3.09.2009. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi