Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Carcinoma lobulare infiltrans G2

Gość Wiesława

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Wiesława

Proszę o rokowania .Jestem po radykalnej mastektomii.Rozpoznanie Anatomopatologiczne: Materiał o wymiarach 22x17x3 cm z fragmentem skóry zawierającym brodawke o wymiarach 3,5 x 3 cm ,na przekroju widoczny guz o wym.4,3x4x1,6 cm, guz oddalony od powięzi ok.3 mm ,pozostałe marginesy 1 cm i więcej. 79603-605 Brodawka- naciek nowotworowy oddalony od naskórka ok.2 mm 79606-608- Margines od powięzi - odległość guza od powięzi ok.3mm 79609-610-611 Guz receptor - Carcinoma loburare infiltrans G2 79612-614- Ogniska dysplazji - Dysplasia benigna mamae. 79615-616- W obrębie węzłow dołu pachowego widoczny jeden przerzut - Carcinoma metastaticum. 79617-28 - Węzły chłonne -Carcinoma metastaticum2/12 Lymphonodulitis 10/12 Receptory ER-40%*PG--30% Her 2- *3+* Jestem po chemioterapii i radykalnej radioterapii .Hormonoterapia w trakcie(Etruzil)

Stopień zaawansowania IIB czyli rak inwazyjny większy niż 2 cm, ale mniejszy niż 5 cm i węzeł lub węzły chłonne zajęte. W takim stopniu zaawansowania szansa na trwałą remisję (wyleczenie) wynosi ponad 70%.

od roku ból kości ogonowej fizykoterapia, leki p/zapalne, blokady z depo-medrolu nie dały efektów jestem kierowana na zabieg operacyjny celem usunięcia kości guzicznej. jakie są metody takich zabiegów i jaka jest skuteczność czy jest to zabieg bezpieczny?

Gość Wiesława

Bardzo dziękuję za odpowiedź i mam jeszcze jedno pytanie .Od kilku dni w okolicach pachy bardziej w stronę pleców ale nie w okolicach szwu po stronie operowanej (mastektomia wraz z rekonstrukcją piersi płatem LD) odczuwam bardzo silne,uciążliwe swędzenie poza obszarem lub na granicy miejsca naświetlania.Nie mogę sobie z tym poradzić bo te miejsce jest jakby drętwe i nic nie czuję nie reaguje na drapanie.Radioterapię miałam od 30.07.2009 do 3.09.2009.