Gość Gosia K Opublikowano 16 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 Panie doktorze. Badanie mammograficzne wykazało u mnie w prawej piersi w części centralnej skupisko mikrozwapnień ( 5mm) potwierdzone zdjęciem celowanym. Podejrzany BIRADS 4. Badanie usg wyszło w porządku. Za miesiąc mam mieć wykonaną biopsję mammotomiczną. Moje pytanie: czy będę miała pobierany tylko wycinek do badania histo. czy też będę miała usuniętą całą zmianę? Ze zdenerwowania nie zapytałam panią, która wykonywała mi mammografię i usg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Krystyna Opublikowano 17 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2010 Podczas takiej biopsji pobierany jest wycinek w znieczuleniu miejscowym,czas trwania zabiegu ok.20 min.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi