Gość Sara Opublikowano 16 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 Witam Panie Tomaszu. Mam ogromny problem i już nie wiem, co powinnam robić. Mam 17 lat. To trochę dziwne, żebym pisała z tego typu problemem jednak bardzo mnie to martwi. Nigdy się nie zastanawiałam, że młodzi ludzie mogę także zachorować. Jednak widzę, że świat się zmienia i nawet nieuleczalne choroby dotykają młodych. Strasznie mnie to krępuje i nikt o tym nie wie.. Dlatego pisze do Pana. 3 lata temu wykryto że mam anemię. Zanim jednak się dowiedziałam miałam robione badania: moczu, krwi, serca. Jednak wyszła tylko anemia... I tak żyłam. Lecz od jakiegoś czasu poczułam, że lewa pierś mnie boli od czasu do czasu, mam jakby wklęsłe brodawki i pierś jest większa od prawej. Czy to mógłby być rak? Rak piersi, rak sutka? Nie znam się na tym nie mam pojęcia już co robić. Tyle razy już płakałam, bo nie wiem czy jestem chora, czy mi się tylko tak wydaje. Bo każda kobieta ma zawsze pierś większa od drugiej. Pod lewą pachą też mam troszkę powiększone. Nie wiem do kogo by się tu zwrócić, mam nadzieję, że pan mi poradzi. Czy w badaniu krwi wykrytoby, czy jest to rak? I jeszcze... nie potrafię odkryć czy mam guza jakiegoś. Nie wiem... trudne to dla mnie... sprawdzam obie piersi jednak nie umiem odczuć różnicy. Wszystko wydaje mi się jakby to były poprostu gruczoły.. ale czy to napewno gruczoły.... ?Proszę mi jakoś pomóc. Boje się, że umrę, Prosze odpisać. Bardzo się tym martwię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mateusz Opublikowano 16 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 czy brodawka stała się wciągnięta ostatnio, czy od dawna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość K. Opublikowano 17 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2010 W podstawowym badaniu krwi nie zawsze od razu widać jest zmiany nowotworowe. Jeśli już mówimy o krwi to prponuję abyś zrobiła sobie markery nowotworowe piersi.Koszt takiego badania prywatnie to ok45-55 pln lub usg sutków ok.50 pln. Nie wydaje mi się,żeby to był rak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 17 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2010 Mam dla Pani proste rozwiązanie. Trzeba w tej sprawie skonsultować się z ginekologiem bezpośrednio. On po bezpośrednim badaniu jeśli ewentualnie znajdzie jakąś patologię wyśle Panią na odpowiednie badania (np. USG sutków). Markery nowotworowe w tym przypadku nie mają znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sara Opublikowano 17 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2010 drogi mateuszu od dawna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sara Opublikowano 17 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2010 Aby było pewniej znalazłam na stronie o mammografi zdjęcie. Na tym zdjęciu właśnie sa ukazane sutki. Oto one: http://www.female.pl/images/reklama/1163.jpg Moje sutki wyglądają identycznie. Czy to cos oznacza? Czy tak ma być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mateusz Opublikowano 18 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2010 więc prawd. raka się zmniejsza. warto udać się na badanie palpacyjne piersi i węzłów pachowych do ginekologa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sara Opublikowano 18 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2010 rak się zmniejsza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sara Opublikowano 18 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2010 przepraszam bo nie bardzo rozumiem... ale czy po tym obrazku można by stwierdzic czy to rak i czmeu sutki sa tak jakby wklęsłe ? Bo tu wyrażnie widać, że one właśnie takie sa. jakby miały dziurę w środku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mateusz Opublikowano 18 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2010 gdzie na tym zdjęciu są wklęsłe sutki? ja nie widzę. prawdopodobieństwo raka się zmniejsza prawie do minimum. co do węzłów pachowych - obgryza Pani paznokcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sara Opublikowano 18 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2010 ogryzam od czasu do czasu, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sara Opublikowano 18 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2010 a to zdjęcie znalazłam na stronie mammografi i pod spodem było opisane jak rozpoznać raka i to zdjęcie. i pomyślałam, że to sutki wyglądające podczas raka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sara Opublikowano 18 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2010 http://www.we-dwoje.pl/rak%3Bpiersi,artykul,447.html tu również... sutki jak moje. mają włąsnie jakby kreske centralnie w środku sutka.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi