Gość taracitaa Opublikowano 16 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 Witam. Dwa tygodnie temu mialam wykoywana rekonstrukcje ACL, mam 4 ciecia 2 po artroskopii jedno jak przy rekonstruckji oraz jedno na dlugosc calej rzepki.Wszystkie szwy zewnetrzne zostaly usuniete, natomiast ciecie na dlugosci rzepki byly zszyte wewnatrz. Z nogi wystawawly tylko 2 petelki. Probem jest w tym ze przy sciaganiu szwow zarosl on gdzies wewnatrz..Pielegnierka z calych swoich sil starala sie go wyrwac ale niestety sie nie udalo. Czy powinnam isc go usunac?W jaki sposob?I jezeli go nie usune jakie moga byc konsekwencje?Szew ma dlugosc jakichs 5 cm i znajduje sie bezposredniu nad rzepka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 18 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2010 Może szew po prostu jest wchłanialny i nie wymaga dalszej interwencji. Trudno mi cokolwiek odpowiedzieć na to pytanie, gdyż nie wiem jakimi nićmi Pan był szyty. Najlepiej,aby w tej sprawie skonsultować się z chirurgiem, który Pana operował. On powinien podjąć decyzję co do dalszego postępowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi