Gość Michał Opublikowano 15 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2010 Złamałem reke tak jak w temacie, IV kosc Trzonu srodrecza bez przemieszczenia zlamanie spiralne, niestety dostalem skierowanie do nie odpowiedniej osoby ktora wsadził mi reke w gips na 4tyg.(wydaje mi sie ze to za dlugo jak na takie drobne zlamanie) dzis mija 9-dzien lecz w te upaly nie moglem w tym gipsie wytrzymac rozcialem go i mam teraz gips sciagany mam nadzieje ze sie zrosnie tak jak trzeba, moje pytanie to ile powinna byc opuchnięta reka po zlamaniu poniewaz po 9 dniach nadal jest troche opuchnieta mniej ale jednak jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mateusz Opublikowano 15 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2010 złamanie spiralne nie jest prostym złamaniem, aby zapobiegać puchnięciu ręki należy rękę (z gipsem) trzymac powyżej poziomu serca gdy jest to możliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Michał Opublikowano 16 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 Dzieki za odpowiedz a myslisz ze w 3tyg sie zrosnie bo mam zamiar po wlasnie takim okresie isc na przeswietlenie rtg bo ten gips to katorga *) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 17 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2010 To nierozsądne, aby ściągać samemu gips. Nie wolno tego robić, bo dojdzie do niezrośnięcia się kości lub do zrostu nieprawidłowego. Gips w takich przypadkach najczęściej zakłada się na 4-6 tygodni. Trzeba wykonywać dokładnie zalecenia ortopedy, a nie samemu modyfikować leczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość michal Opublikowano 17 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2010 o to chodzi ze mi dali zlecenie do chirurga ogolnego ktory sie tym nie zajmowal ale gips potrafil zalozzyc i to zrobil... zero wskazowek mi to sie wydaje ze mozna wyciagac na jakis czas zeby odpoczac wkoncu w gipsie tez da sie nia lekko poruszac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi