Gość Agnieszka Opublikowano 22 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2008 Od ponad dwóch lat na nadgarstku mam guz wielkości śliwki (ofad) nie jest to nic groźnego ale bardzo szpecącego moją rękę,miałam to już kilka razy usuwane szczykawką, to jest konsystencji takiej przeźroczystej galaretki,nie mam pojęcia jak mogę się tego pozbyć raz na zawszę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 22 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2008 Pewnie to torbiel galaretowata zwana ganglionem wypełniona płynem. Powstaje z tkanki łącznej w pochewce ścięgna lub torebce stawu. Najlepiej wykonać operacyjne jej usunięcie uważane za metodę skuteczną, choć istnieje ryzyko nawrotu (mniejsze niż po aspiracji płynu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ja Opublikowano 28 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2010 Jak duża blizna powstaje po zabiegu usunięcia ganglionu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 Wielkość blizny z reguły jest niewiele większa od samego ganglionu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi