Gość Krystyna Opublikowano 14 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 Rozpoznano u mnie carcinoma ductale infiltrans G2. Rozpoznanie Katedry Onkologii: Poziom receptorów: ER - 90% komórek/3, TS 8/8 (pozytywny) PR - 90% komórek/3, TS 8/8 (pozytywny) HER-2 - 0 (negatywny) LZH: 1 RX: Jak interpretować wyniki badań poziomu receptorów? Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość czytelniczka Opublikowano 15 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2010 NIe znam się dokładnie na receptorach,ale wiem,że dodatnie receptory progesteronu i estrogenu swiadczą o hormonozależności(dobre zjawisko) rozpoznanie kliczne to rak przewodowy,stopnia 2 zaawansowania histopatologicznego w skali 3-stopniowej,naciekający.HER ujemny to też dobra oznaka,nie wiem jednak co to jest LZH.Na ten temat są już na forum inne anonsy,także poszperaj odrobinkę i poczytaj sobie,może ktoś ma taki sam rodzaj choroby jak Ty,pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi