Gość daga Opublikowano 13 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2010 Witam, od ponad roku męczą mnie nudności od 2 tygodni problem bardzo się nasilił miałam robione badania krwi lekarz powiedział że są w normie, gastroskopie wszystko w porządku tylko nadmiar wydzielanej żółci usg brzucha w porządku zażywałam gasec nic nie pomagało nie mam już siły nudności męczą mnie codziennie od 2 tygodni okropnie...myślałam że mogą być to jakieś pasożyty ale lekarz nic nie sugerował, bardzo proszę o pomoc ... jeszcze dodam że często mam zgage i uczucie kwasoty w przełyku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 14 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 Takie objawy mogą sugerować przepuklinę rozworu przełykowego lub refluks żołądkowo-przełykowy. W badaniu gastroskopowym czasami można tych problemów nie rozpoznać. Najlepszym sposobem zdiagnozowania tego byłoby wykonanie manometrii lub pehametrii. Trzeba w tej sprawie skonsultować się z gastroenterologiem. Ulgę w dolegliwościach może także przynieść zastosowanie leków prokinetycznych. O wszystkim musi zadecydować gastroenterolog. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi