Gość kacper Opublikowano 13 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2010 Witam mam poważny problem. Ostatnim razem postanowiłem przyciąć sobie trochę włosów na penisie i wokół gdyż był one bardzo długie i przypadkowo się okaleczyłem. Jest to rana dokładnie pod trzonem prącia a więc nie dotyczy to napletka ani żołędzi. Jest to rana niewielka 0,5 cm na początku krwawiła ale teraz już nie jest ona zrobiona nożyczkami. Skóra jest lekko oderwana jak np. u bokserów ( naskórek na kostkach jest trochę oderwany ale nie całkowicie). Mam pytanie czy mogę swój problem rozwiązać domowymi sposobami np. okładami z Rivanalu czy coś takiego jeśli tak to jak często i jaki roztwór sporządzać oraz czy konieczna jest wizyta u lekarza ( wolałbym nie z powodu wstydliwości)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kacper Opublikowano 13 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2010 Oczekuję szybkiej odpowiedzi ponieważ nie wiem co z tym zrobić czym przemyć i czy wogóle to się zagoi o by tak bo jestem w wielkiej rozpaczy i strasznie się denerwuję. Proszę o pomoc najlepiej specjalisty z góry dziękuję!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mateusz Opublikowano 13 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2010 przemyć wodą utlenioną lub spirytusem w stężeniu 70 %, następnie poczekać aż rana się zasklepi i nie nadwyrężać penisa aż będzie wyglądało dobrze, jakieś 2-3 dni. do przycinania/ golenia włosów polecam maszynkę elektryczną, golarkę jednorazową lub delikatny krem do depilacji. nie ma sensu ciachać nożyczkami, nie wygląda to ładnie i jest kłopotliwe. jeśli skóra w miejscu uszkodzenia będzie jutro czerwona i ciepła należy wtedy udać się do lekarza, być może świadczyć to będzie o zakażeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kacper Opublikowano 14 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 Ale ja dopiero dziś przemyłem ranę to znaczy 22 godziny od zdarzenia wprawdzie naskórek który został oderwany już się zasklepił i jest trochę czerwony ( ale tylko w miejscu przecięcia wewnątrz a nie dookoła rany). Gdy przemyłem raną pojawiło się charakterystyczne pienienie ale prawie mnie nie piekło jak przy przemywaniu ran. Czy od tej pory mam czekać te 2-3 dni i rana powinna się sama zagoić czy trochę dłużej to potrwa i czy nie mam zakażenia czy nie za późno oczyściłem ranę, Przypomnę że mam tylko i wyłącznie czerwony oderwany naskórek który już się sklepił i miejsce zarysu rany (przecięcia) a wokół nie -czy to jest już zakażenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kacper Opublikowano 14 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 P.S Bardzo dziękuję za poprzednią odpowiedź i w miarę możliwości chciałbym usłyszeć następną na której bardzo mi zależy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mateusz Opublikowano 14 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 jeśli zaczerwienienie nie powiększa się to nie ma powodów do obaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kacper Opublikowano 14 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 Dziękuję bardzo mi pomogłeś teraz będę spał spokojniej i wogóle poczekam do zagojenia się rany mam nadzieję że wszystko będzie ok. naprawdę bardzo dziękuję jestem ci naprawdę wdzięczny za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość farm. Opublikowano 18 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 z tym spirytisem to prosze uwazac gdyz te okolice leza blisko blon sluzowych - jak wiemy spirytus nawet w takim stezeniu scina bialko. Ja bym odradzal taka rana powinna sie sama zasklepic. ewentualnir mozna uzyc preparatu octenisept - nie zawiera alkocholu i swietnie odkaza , niestety nie jest tani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 11 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2017 Choroby penisa zdjęcia http://www.bolimnie.com/anatomia/penis-pracie-czlonek-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi