Gość Krzysztof Opublikowano 12 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2010 Przedwczoraj przeszedłem operację usunięcia tarczycy. Wstępne badanie histopatologiczne nie wykazało obecności komórek nowotworowych. Dziś zostałem wypisany ze szpitala i po powrocie do domu wystąpiło mrowienie w okolicy szyi i brody. Lekarz przepisał mi Calperos 1000 mg. (3-4 tabletki dziennie) oraz Euthyrox N50. Hormonów jeszcze nie brałem, Calperosu przyjąłem już 3 tabletki. Czym może być to spowodowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 14 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 Być może to spadek poziomu wapnia. Radziłbym wykonać badanie poziomu wapnia we krwi i z wynikiem skonsultować się z lekarzem bezpośrednio (może trzeba będzie zmodyfikować ilość podawanego wapnia). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi