Gość Jacek Opublikowano 12 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2010 Witam Kilka dni temu wykonałem kolejną gastroskopię. Pani doktor pobrała wycinki do badania histopat. z antrum-miejsca objętego zapaleniem. Mam również niewielką przepuklinę rozworu przełykowego przepony. Zastanawia mnie jednak pewien fakt. Otóż test na HP po ok. 2-3 godzinach (tak jak zalecano mi go odczytać) wykazywał barwę żółtą co oznacza wynik (-). Natomiast po kilku dniach zauważyłem że zmienił kolor na różowy co daje wynik (++). Jak interpretować ten test? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mateusz Opublikowano 12 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2010 należy odczytywać go po 2-3 godzinach po upływie dłuższego czasu rozkładają się odczynniki, stąd to zabarwienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi