Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Ból w górnej części pachwiny lewej podczas erekcji

Gość Rafał

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie Od tygodnia czasu borykam się z następującym problemem. Otóż w momencie podniecenia i początku erekcji odczuwam tępy ból w górnej części lewej pachwiny. Ból jest pulsujący i raczej niezbyt ostry. To uczucie dyskomfortu. Czasami promieniuje delikatnie do dolnej części lewej strony pleców. Podczas ucisku miejsca bólowego nie ma żadnych odczuć. Podczas wytrysku również. Jądra są niebolesne, niepowiększone. W późniejszym stadium erekcji nie jest już tak odczuwalny. Mam wrażenie, że towarzyszy skurczom nasieniowodu. Nie mam jak skonsultować się z lekarzem jeszcze przez 2 tygodnie. Co to może być? Czy mam zachować abstynencję seksualną przez ten czas? Pozdrawiam i dziękuję uprzejmie za odpowiedź.

Trudno określić bez badania co może się dziać. Trzeba najlepiej w tej sprawie udać się do urologa. Być może to np. zapalenie gruczołu krokowego, najądrzy czy też pęcherzyków nasiennych. Jeśli ból w czasie erekcji jest znaczny radziłbym ograniczyć stosunki seksualne do wizyty u lekarza.

Dziękuję uprzejmie za odpowiedź. Teraz bóle zlokalizowały się bardziej w obszarze dolnym lewej strony pleców. Tak jak pisałem jest pulsujący i z pewnością związany ze skurczem nasieniowodu, niekoniecznie gruczołu krokowego. Oddawanie moczu jest nizakłócone, nie odczuwam parcia na pęcherz. Ból powstaje jedynie w momencie podniecenia i w trakcie erekcji przy kurczącym się nasieniowodzie. Odczuwalny jest z przodu i promieniuje jednocześnie do pleców na wysokości talerza kości biodrowej. Oczywiście skorzystam z pomocy lekarza. A jakieś środki zaradcze na ten okres czasu można polecić? Termofor przykładany do podbrzusza? Pozdrawiam i raz jeszcze dziękuję za zainteresowanie.