Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Tlenie jąder, które ustępuje po wytrysku

Gość Bogdan

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Panie Doktorze mam niecodzienny problem. Jakoś od miesiąca tlą mnie jadra, ide do urologa ale ten będzie w poniedziałek za tydzień dopiero bo ma urlop. Mam pytanie: bo tlą mnie jądra czasem rano jak wstane to czuje takie tlenie, w nocy przeważnie ustępuje (zaczeło się od macania najądrzy) zauważyłem że gdy tlą mnie te jądra i zaczynam się masturbować to tlenie przechodzi, po wytrysku już jest nie odczuwalne i wszystko wraca do normy lecz znów za jakiś czas 2 godziny leciutko zaczynają mnie tlić. Ale nie moge się cały czas masturbować i jestem załamany :/ Czy może Pan Doktor podejrzewa jakie choroby albo co to może się zaczynać? To tlenie czasem jest a czasem go nie ma. Jeśli się ustępuje to tak i 3-4 godziny ale nie to że boli tylko odczuwam dyskomfort. Po masturbacji jest ok zwykle, byłem u lekarza rodzinnego i opowiedziałem mu o tym tleniu to skierował mnie do urologa z podejrzeniem zapalenia najądrza i bardzo przezywam, mam 21 lat

Raczej to jakaś nadwrażliwość jąder i najądrzy. Czasami tak się zdarza. Nie należy zbyt często badać jąder. Może to też jakiś niewielki stan zapalny. Bez badania trudno mi określić. Trzeba w tej sprawie udać się do urologa. On po badaniu wyjaśni co może być przyczyną tych objawów i wskaże dalszy sposób postępowania.