Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Zmniejszenie się ilości spermy podczas wytrysku

Gość Stefan

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Codziennie się masturbuję i jest ok. Czasem też uprawiam seks z dziewczyną i też jest ok. Podczas wytrysku przy masturbacji, spermy jest dosyć dużo (dostatecznie). Dziś wstałem rano (wczoraj przed snem się kochałem z dziewczyną i spermy było nawet nawet). Gdy wstałem poszedłem się pomasturbować, byłem nawet podniecony gdy to robiłem, lecz podczas wytrysku, spermy było bardzo mało, prawie jej nie było. Tylko wyleciało ciut odrobinke tak że nawet nie skapało z prącia i nie było takiego strzału jak zazwyczaj. To wszystko z dnia na dzień. Czy Pan Doktor domyśla się czego mogą być to objawy? Bo nie sądzę albo nie myślę że to od seksu w nocy, bo zwykle gdy sie kocham w nocy i rano masturbuje albo znów kocham to spermy leci troche więcej, nawet leci więcej gdy np masturbuje się i za 3 godziny znów to robie to za drugim razem leci więcej niż mi dzisiaj rano poleciało po przerwie jak spałem. Pozdrawiam Państwa

prawdopodobnie bodźce które docierały do mózgu nie pobudziły wystarczająco dobrze funkcji prostaty, z tego co opisujesz poddajesz ją dość dużym obciążeniom, jednak jest do tego przygotowana przez kilkuletnie ćwiczenia. Martwić zacząć powinieneś się dopiero gdy przypadki takie jak ten będą pojawiać się częściej. Ja z moim partnerem potrafimy (czasem) szczytować osiem razy dziennie, oczywiście z każdym następnym objętość się zmniejsza. Proponuję Ci dać *odpocząć* prostacie i zaniechać na kilka dni masturbacji, pozostawić po prostu sam sex.