Gość hania Opublikowano 6 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 Witam co oznacza stwierdzenie mało swoisty ,PSA i CA 125 wykazują dość znaczną swoistość narządową, CEA jest mało swoisty. mój tata ma raka odbytnicy, czy jeśli miałaby przerzut na kości , czy marker cea byłby podwyższony?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mateusz Opublikowano 6 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 mało swoisty - to że nie tylko proces nowotworowy może go podwyższać, w niektórych innych stanach chorobowych również rośnie. cea byłby wtedy podwyższony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hania Opublikowano 6 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 i jeszcze mam pytanie , czy podwyższony marker cea sygnalizuje o jakimkolwiek przerzucie , czy tylko na wybrane organy??czy wynik markera w dużym stopniu odzwierciedla stan pacjenta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mateusz Opublikowano 6 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 o jakimkolwiek, ponieważ to ta sama tkanka. na podstawie poziomu wskaźnika można mówić o poprawnej terapii nowotworu lub o jego wznowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość LIDIA Opublikowano 29 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2011 Boli mnie czasami aż piecze nad odbytnicą i promieniuje do żeber najbardziej boli wieczorem, miałam robione badania : gastrokopia wynik dobry, kał na krew utajoną-ujemny, mam zaparcia ale krwi nie ma, badanie przez chirurga palcem odbyt nic nie stwierdził a bardzo mnie boli co to może byćBRADZO PROSZĘ O ODPOWIEDZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi