Gość Michał Opublikowano 4 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2010 Witam, ostatnio zapytałem się czy testalgia może mieć coś wspólnego z kolorem nasienia. Odpowiedz była jedna i negująca. Teraz bardziej rozwinę swoje zapytanie. Otóż w marcu miałem kostkę w gipsie, potem chodziłem na rehabilitacje, wtedy wszystko było OK. 3 tygodnie temu poczułem dziwny lewostronny ból przy końcu penisa, żebyście źle nie zrozumieli mówię o tym co wystaje, wiecie tam gdzie kończy się to co widać i *wchodzi* do brzucha... Wtedy pomyślałem sobie, spoko pewnie sobie naciągnąłem i zbagatelizowałem problem, następnie zaczęło mnie boleć jądro gdzieś tydzień po tym byłem w szpitalu chirurg powiedział, testalgia, urolog- testalgia, wynik usg moszny, wszystko w najlepszym porządku, a mimo to moje lewe jądro przemieściło się do góry, dam sobie rękę uciąć, że nigdy tak nie było potem, nasienie zmieniło kolor na taki zielonkawy-żółtawy odcień...zaryzykuje i powiem, że odczuwałem drobny ucisk, może nawet ból po lewej stronie podbrzusza, a i przed wszystkim odechciało mi się no wiecie sami *spełniać* o ile można to tak nazwać. Niby erekcja jest i wszytko ok ale nie mam takiej ochoty jak kiedyś. Jeszcze jeden może mało waży obiaw, prawe jądro *pływa* swobodnie w mosznie, a te po lewej stronie jest jakieś napięte. Zanim mi się to stało moje nasienie było niczym to ze zdjęcia z wikipedii pod hasłem sperma, a teraz przy wytrysku jakby wylatywało zielone i białe, w każdym razie coś jest nie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mateusz Opublikowano 4 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2010 wydaje sie że zielony kolor może być spowodowany 1)inf. bakteryjną = oznaczenie crp lub prokalcytoniny, jeśli podniesiona to antybiotyk 2)krwiakiem w okolicy jądra, z którego wydziela się biliwerdyna (metabolit hemoglobiny-kolor jak zielona kupcia ptaków) oczywiście bardziej rozcieńczona chodzi oczywiście o nasadę prącia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Michał Opublikowano 5 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2010 Jeszcze tylko pytanie jakie to jest groźnie i czy USG układu moczowego które z tych chorób wykryje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mateusz Opublikowano 5 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2010 zdecydowanie obie, wystarczy wykonać doplera naczyń jądra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Michał Opublikowano 5 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2010 Mam skierowanie od urologa na usg układu moczowego bo jak dobrze rozumiem to nazywasz Dopplerem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mateusz Opublikowano 5 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2010 doppler to kodowane kolorem badanie przepływów wykonywane przy użyciu aparatów USG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Michał Opublikowano 8 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2010 Jedyne co stwierdzili to kamienie nerkowe... największy ma 4mm średnicy ale żeby w wieku 17 lat mieć takie coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi