Gość Grazyna Opublikowano 2 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 Uskarżam się od miesiąca na ćmiący ból po lewej stronie poniżej serca. Wykonałam USG jamy brzusznej i oto wynik. Wątroba niepowiększona bez zmian ogniskowych, drogi żółciowe wewnątrz i zewnątrz nieposzerzone, pęcherzyk żółciowy o gładkich i niepogrubionych ścianach zawiera dość liczne,drobne złogi o wym.do 6 mm. Trzustka niepowiększona jednorodna.. Śledziona niepowiększona homogenna.Nerki prawidłowej wielkości, kształtu i położenia bez cech zastoju i kamicy. Warstwa korowa prawidłowej grubości i echogeniczności. Aorta brzuszna nieposzerzona. Nie uwidoczniono powiększonych węzlow chlonnych. Pęcherz moczowy pusty.Leczę się na refluks i nadżerki żołądka. Biorę Lanzul.Wszystko dobrze a ja się zwijam z bólu, ćmiącego bólu. Co mam robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 5 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2010 Prawdopodobnie obecnie przyczyną bólu jest kamica pęcherzyka żółciowego. Trudno mi określić chociaż ból w tym schorzeniu powinien być zlokalizowany w prawym nadbrzuszu. Musi Pani być zbadana przez chirurga i on musi zadecydować o dalszym sposobie postępowania (np. operacji usunięcia pęcherzyka żółciowego). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi