Gość Krystyna Opublikowano 2 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 Witam!! W 2006 r. zdiagnozowano u mnie nowotwór złośliwy tarczycy, była operacja, naświetlane przeżuty i loża po tarczycy i jodoterapia. Od tamtej pory jestem „*czysta”* (odpukać) pod względem obecności komórek rakowych. Naświetlanie spowodowało silne popatrzenie tkanek i zrosty. W lutym 2009 r pojawiła się u mnie duszność tak silna, ze konieczna była operacja poszerzenia dróg oddechowych i tak w wyniku powikłań przeprowadzonych operacji: Arytenoidektomii z laterofiksacją Tracheotomii Direktoskopii Założenia rurki T Po wyjęciu rurki T okazało się, że mam przetokę przełykowo-tchawiczną i totalny brak regeneracji skóry dookoła rurki tracheo. Dalsze badania ujawniły zwężenie górnej cz. przełyku. Poszukuję „*namiarów”* na ośrodek/osobę, który/a wykonuje rekonstrukcje przełyku. Za informację dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 3 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2010 Proszę zgłosić się do Kliniki Chirurgii Przewodu Pokarmowego W Katowicach-Ligocie. Kierownikiem kliniki jest profesor P.Lampe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gosc Opublikowano 21 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2010 Szpital Onkologiczny w Gliwicach, ewentualnie szpital Jana Pawla w Krakowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi