Gość PAULINA Opublikowano 28 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 witam niedawno wykryto cos nietypowego u mnie ,wiele lekazy na raz mnie badało byli zdiwieni ale nie chca nic mówic ,tylko odrazu wysylaja mnie na operacje mam 25 lat rodziłam 3 razy siłami natury i raz poroniłam mam nieregularne miesiaczki a ostatnio przez co poszłam sie zbadac bo w jednym miesiacu nie mialam wogule okresu,mam bule brzucha,wymioty,bule głowy,osłabniecia ,wypisze co mi napisali : trzon macicy w przodozgiecu o gładkim zarysie scian i wym.ap41,6 mm i jednorodnej echgenicznosci myometrium,endometrium 8,5mm jajnik prawy w całosci zmieniony w hyperechogenny guz o wym,67 x53,7mm ,niewielka ilosc płynu w zatoce douglesa (usg robione dzien przed okresem) ca 125 -9,6iu/ml Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 29 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 Taki jajnik zmieniony guzowato budzi znaczne podejrzenie przemiany nowotworowej. Poziom markeru nowotworowego Ca 125 dla raka jajnika jest w normie. Mimo tego taki obraz USG jajnika wymaga leczenia operacyjnego z następowym badaniem histopatologicznym usuniętego zmienionego guzowato jajnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PAULINA Opublikowano 30 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 dodam jeszcze ze guz jest nieunaczyniony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi