Gość Adam Opublikowano 27 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2010 Witam! Mam problemy z nadwrażliwością jelita i często podczas oddawania stolca silnie się napinam, bez tego tak jakby masa kałowa sama nie chce sie ruszyć mimo iż jem dużo błonnika itd. Jakiś czas temu zacząłem odczuwać ciągnięcie z prawej stronie szyi podczas tej czynności. Czy możliwe jest żeby rozciągnęła mi się na długość lub w ogóle jakoś tętnica?? Może ona pęknąć albo utworzyć się w niej tętniak?? Jeśli nie to, to co jest tego przyczyną???Albo chociaż w jakim kierunku mam szukać?? Byłbym bardzo wdzięczny za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 29 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 To na pewno nie ma nic wspólnego z nadmiernym parciem na stolec, że dochodzi do jakiegoś ciągnięcia w obrębie szyi. To jakaś sprawa niezależna i na pewno nie spowoduje nadmiernego napięcia tętnic lub tętnicy. Zapewne w czasie nadmiernego parcia napina Pan wszystkie mięśnie ciała także te w szyi i odczuwa to jako właśnie takie napięcie. W razie wątpliwości radzę w tej sprawie skonsultować się z lekarzem bezpośrednio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi