Gość Kacper Opublikowano 27 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2010 Mam powiekszony kanał pachwionwy w lewej nodze i będe miał operacje...miałem operacje 2 lata temu przepukliny pachwionej prawostronnej i wracałem do piłki nożnej lekko ponad 3 miesiące.Ile bedzie trwała przerwa po zabiegu pomniejszania kanału czy jego zamakania????Byłem ostatnio u lekarza i radzi by robic operacje póki niema jeszcze przepukliny bo rekonwalesencja jest duzo krótsza...czy to prawda?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 29 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 Wszystko zależy od tego jak w czasie zabiegu będzie wyglądał kanał pachwinowy, jakiego typu zabieg będzie wykonany (czy z użyciem siatki czy bez). Jeśli zabieg będzie wykonany z użyciem siatki, a kanał pachwinowy nie jest zbytnio poszerzony można wrócić do sportu po miesiącu od zabiegu. O wszystkim musi zadecydować lekarz prowadzący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi