Gość ANDRZEJ Opublikowano 26 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2010 Mam 32 lata i mam już w woreczku żółciowym kilka polipów, tz. więcej niż trzy tak wyszlo na USG, wielkością są do 4mm. Moje pytanie zatem brzmi, czy zdecydować się już na zabieg czy jeszcze czekać i po prostu kontrolować te polipy? Dodam jednak jeszcze, ze w mojej rodzinie, w bliskim pokrewieństwie ze mną, dwie osoby byly chore już na raka. Proszę o odpowiedż i z góry za nią dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 27 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2010 Kilka polipów, mniejszych od 10 mm nie dających dolegliwości nie jest bezpośrednim wskazaniem do zabiegu. Tylko nowotwory związane z drogami żółciowymi mogą w tym wypadku mieć tło rodzinne w Pana przypadku. Trzeba jeszcze w tej sprawie porozmawiać bezpośrednio z chirurgiem, aby on ocenił wskazania. To on musi ostatecznie podjąć decyzję czy należy operować Pana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi