Gość Ania Opublikowano 26 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2010 Witam! Jestem w trakcie usuwania znamion. Zauważyłam, że po zdjęciu szwów blizna wygląda tak, jakby była to cieniutka kreseczka, natomiast w miarę upływu czasu - np. po 2 tyg od zdjęcia szwów zaczyna się *poszerzać* i już nie wygląda jak cienki paseczek. Chciałam zapytać czy to normalny proces gojenia? Czy może wynika to z jakieś formy rozciągania skóry - np na udzie przy kucaniu. Chciałam również zapytać po jakim czasie stosowania żelu silikonowego na bliznę powinny być widoczne efekty? Z góry dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Agnieszka Opublikowano 27 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2010 Aniu, ja też usuwałam na razie dwa znamiona i tez mi się tak robi. Żele lekarz kazał mi używać dopiero jak wszystko się zagoi, tj. ok 2 tyg. po zdjęciu szwów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ania Opublikowano 28 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 Dziękuję za odpowiedź. Rozumiem, że to, że blizna się *poszerza* to normalny objaw. A po jakim czasie powinny być widoczne efekty stosowania żelu silikonowego? Bo już używam prawie 3 tyg i efektu żadnego nie widzę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 30 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 Po około 3 miesiącach widać dopiero ewidentnie efekty stosowania żelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi