Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Guz w prąciu

Gość Jarek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jakieś cztery tygodnie temu, zacząłem odczuwać jakby w prąciu swędzenie. Później podczas oddawania moczu szczególnie rano odczuwam pieczenie i lekki ból cewki moczowej. Zacząłem się bardziej przyglądać Penisowi i wyczułem twardy guzek , oraz wycieki śluzu o zabarwieniu przeźroczysto z lekkim zabarwieniem żółtego. Podejrzewam , że to jest ropa. Guzka nie widać z zewnątrz , jest jakby w środku penisa , jest twardy raczej w kształcie owalnym średnicy około 8mm. Nie jest przesuwalny ze skóra - jest umiejscowiony. Znajduje się od spodniej części prącia patrząc z góry . Około 2 cm od żołędzia. Na skórze nie ma żadnych plam, ani zabarwień. Nic mnie nie boli, samopoczucie mam dobre. Moje pytanie brzmi co to może być? Możliwe że mam zapalenie cewki moczowej , a w miejscu mojego guza zbiera się ropa , gdyż zrobił się stan zapalny? Może to rzeżączka? W najgorszym wypadku nowotwór? Mam więcej pytań niż odpowiedzi, prosiłbym o rozjaśnienie mojego problemu. Z góry dziękuję oraz pozdrawiam. Jarek .

Na pewno udam się do urologa, ale będzie to dopiero 07.06.10( jestem już zarejestrowany), ponieważ jestem w pracy za granica. Chciałem chociaż poznać zdanie osoby, która ma pojęcie. Oby to był tylko stan zapalny. Dziękuje za udzielenie odpowiedzi. Pozdrawiam.