Gość Stanisław Opublikowano 24 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2010 Witam. Jestem po kolonoskopii, dzisiaj otrzymałem wyniki, czuje się zaniepokojony dlatego zwracam się z prośbą o ich *rozszyfrowanie*. Wynik brzmi : Adenomata tubularia cum dysplasia levi gradu. Rozfragmentowanie materiału uniemożliwia ocenę powierzchni odcięcia. Szypuła polipa wolna od dysplazji. Chciałem dodać, że podczas kolonoskopii usunięto mi 3 polipy, przy czym jeden pozostał do usunięcia szpitalnego ( 2,5 cm). Będę wdzięczny za szybka odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 24 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2010 Adenomata tubularia cum dysplasia levi gradu - oznacza gruczołowatość cewkowa z dysplazją (zaburzeniem różnicowania komórkowego) małego stopnia - to zmiana łagodna, wymaga jednak całkowitego usunięcia celem kompletnego wyleczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Stanisław Opublikowano 25 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 Bardzo dziękuję . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi