Gość Barbara Opublikowano 23 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2010 Od 2 lat mam bole w prawym gornym boku brzucha.Nie jest to kolka lecz bõ*l rozlegly.Czesto a wystepuje po dlugiej pracy.Bardzo mi to dokucza.Po odpoczynku bol ustepuje.Badania watrobowe,trzustkowe mam w normie.Jestem po gastroskopi przy ktõ*rej wycieto mi malego polipa.Czekam na wynik.Jest rõ*wniez stan zapalny w dole przelyku,na ktõ*ry juz dostalam lekarstwo.Nie mam zadnych nudnosci.Bõ*l nie wystepuje po zjedzeniu czegos tlustego.W pecherzyku jest kamien wielkosci 10mm.Czy on moze dawac takie objawy bõ*lowe? Czy polecilby mi pan jeszcze jakies badanie?Czytalam na forum pytania i odpowiedzi na temat kamieni.Wszyscy pisza o kolce,rozumiem ze to sa klucia.Ja takowych nie posiadam jest to bõ*l innego rodzaju.Dlatego postanowilam zapytac.Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 24 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2010 Czy on moze dawac takie objawy bõ*lowe? - tak kamica pęcherzyka żółciowego właśnie może dawać takie dolegliwości Czy polecilby mi pan jeszcze jakies badanie? - można jeszcze wykonać RTG odcinka piersiowego kręgosłupa celem oceny kręgosłupa, gdyż bóle mogą być związane z patologią w zakresie właśnie tego odcinka kręgosłupa, jednak z uwagi na kamicę pęcherzyka raczej skłonny jestem do stwierdzenia, że głównie bóle są związane z tą patologią, trzeba poddać się leczeniu operacyjnemu kamicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi