Gość Monika Opublikowano 23 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2010 Witam Serdecznie. Czytałam dość dużo o mojej chorobie, tym bardziej teraz gdy mój endokrynolog zalecił operacje wyciecia tarczycy, na ktora mam sie zdecydowac teraz badz w najblizszych latach. Choruje od ok.3 lat. Po roku choroba ustała, ale po kolejnych 2, czyli teraz, znów miałam nawrót. I nagle okazalo sie, ze mam miec operacje! Moj lekarz generalnie bardzo mnie zawiodl, nie odpowiadal na pytania i wyprosil mnie z gabinetu, gdy chcialam sie dokaldnie dowiedziec, co jest nie tak. Teraz chce zmienic lekarza,z robic wszytskie badania (do tej pory jedyne badania jakie mialam to te na hormony tarczycy, bylam wazona i mierzona),nic więcej. Wracajac do tematu. Dlaczego to właśnie młodym osobom głównie zaleca się taka operacje? Dodam,że mam 22 lata. Z niecierpliwościa czekam na odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 24 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2010 Bez konkretnych szczegółowych informacji trudno mi określić wskazania do leczenia operacyjnego w Pani przypadku (wyniki badań hormonalnych z krwi, wyniki USG, ewentualnie scyntygrafii, biopsji). Często u młodych osób zaleca się tak drastyczne postępowanie lecznicze w formie operacji z uwagi na to, że u młodych osób występuje większe zagrożenie nowotworem złośliwym gruczołu tarczowego w razie wykrycia jakiś nieprawidłowości w strukturze narządu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi