Gość Ewa Opublikowano 23 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2010 Zastanawiam się czy mogę brać lek odchudzający Xanical jesli mam przetokę odbytu.Mam duża nadwagę i chciałabym schudnąć.Wiem że ten lek działa w jelitach czy może mi sie po nim pogorszyć moja sytuacja z przetoką,oczywiście jest cały czas cieknąca.Czekam na odpowiedz i z góry dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 24 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2010 Niestety ten lek wywołuje występowanie stolców tłuszczowych, rozwolnionych co jest spowodowane brakiem resorpcji tłuszczów przez przewód pokarmowy. Takie luźne tłuszczowe stolce mogą drażnić przetokę nie doprowadzając do jej wygojenia się. Lek nie jest przeciwwskazany w przetoce okołoodbytniczej jednak może mieć wpływ na pogorszenie jej stanu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi