Gość Judyta Opublikowano 22 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2010 Witam, mam 47 lat. Ok 10 miesięcy temu wyczułam po obu stronach szyi nad obojczykiem powiększone węzły chłonne.Mają oba po ok. 7 mm. Od tego czasu nie rosną, są miękkie, niebolesne i przesuwają się. Boję się czy to nie nowotwór. Nadmieniam, że rok temu leczyłam się na Helicobacter. Obecnie moja morfologia jest w porządku, OB 10 (od roku). crp 0,8. Jestem w trakcie badań reumatologicznych z powodu bólu przyczepów i ścięgien. RF 3,7(max 14), odczyn Waalera-Rosego też trochę podwyższony (miano=64) Panie doktorze,co pan o tym myśli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 23 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2010 Być może rzeczywiście są to odczynowe węzły chłonne. Radzę jednak w tej sprawie udać się bezpośrednio do lekarza. Może okaże się konieczne wykonanie USG tych węzłów, a być może też trzeba będzie wykonać biopsję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi