Gość Franek Opublikowano 22 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2010 Witam. Po ukończeniu 6 Weidera (ćwiczeń na mięśnie brzucha) zaczęła mnie boleć i swędzieć kość ogonowa. Często zdarza się również (przy wysiłku fizycznym i ćwiczeniach) że z kości ogonowej wypływają śladowe ilości krwi. Od ukończenia 6 Weidera minął rok, lecz przy ćwiczeniach na mięśnie brzucha objawy powracają. Nie byłem jeszcze u lekarza. Czekam na odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 24 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2010 To prawdopodobnie żylaki odbytu, które w czasie ćwiczeń ulegają czasami pęknięciu. Należałoby w tej sprawie skonsultować się z chirurgiem najlepiej proktologiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Franek Opublikowano 24 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2010 Objawy nie dotyczą odbytu tylko skóry na kości ogonowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 26 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2010 To może oznaczać np. występowanie torbieli kości krzyżowej czyli torbieli włosowej. Trzeba więc w tej sprawie udać się do chirurga bezpośrednio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Franek Opublikowano 31 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 Czy wizyta u chirurga/operacja jest naprawdę konieczna? Czytałem wiele informacji na ten temat i większość osób miała operacje dopiero w momencie gdy nie mogli chodzić ani siadać. Ja natomiast odczuwam swędzenie tylko raz na kilka dni przy czym wydostająca się ropa jest wielkości małej kropelki. Nie ma jakiegoś domowego sposobu leczenia (maść, krem) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wiktor Opublikowano 4 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2011 No właśnie nie ma żadnej maści albo jakiś tabletek mam 15 lat troszę ćwiczę w domu i od 2 tyg. swędzi mnie kość ogonowa ale z zewnątrz nic nie widać jeśli wie ktoś o jakiś maściach lub tabletkach nie napisze :D Pozdrawiam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Victor 2 Opublikowano 4 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2011 No właśnie nie ma na to maści? mam 14 lat i bardzo sie boje lekarza, nie wiadomo co taki lekarz moze zrobic, czytalem na forach, ze wywar z kory kruszyny moze pomoc, ale nie jestem pewien. Operacje to sie chyba robi jak ktos juz lezy i nie jest w stanie chodzic i moze umrzec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Agata Opublikowano 4 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2011 Najprościej udać się do lekarza pierwszego kontaktu.On oceni co to może być a w razie czego skieruje do odpowiedniego specjalisty.Nie ma co zwlekać i się męczyć niepotrzebnie. A lekarzennie gryzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Paweł Opublikowano 27 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2011 Tylko łykają pieniądze za wskazówki bez pokrycia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi