Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Ból i swędzenie kości ogonowej po ćwiczeniach na mięśnie brzucha

Gość Franek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Po ukończeniu 6 Weidera (ćwiczeń na mięśnie brzucha) zaczęła mnie boleć i swędzieć kość ogonowa. Często zdarza się również (przy wysiłku fizycznym i ćwiczeniach) że z kości ogonowej wypływają śladowe ilości krwi. Od ukończenia 6 Weidera minął rok, lecz przy ćwiczeniach na mięśnie brzucha objawy powracają. Nie byłem jeszcze u lekarza. Czekam na odpowiedź.

Czy wizyta u chirurga/operacja jest naprawdę konieczna? Czytałem wiele informacji na ten temat i większość osób miała operacje dopiero w momencie gdy nie mogli chodzić ani siadać. Ja natomiast odczuwam swędzenie tylko raz na kilka dni przy czym wydostająca się ropa jest wielkości małej kropelki. Nie ma jakiegoś domowego sposobu leczenia (maść, krem) ?

No właśnie nie ma żadnej maści albo jakiś tabletek mam 15 lat troszę ćwiczę w domu i od 2 tyg. swędzi mnie kość ogonowa ale z zewnątrz nic nie widać jeśli wie ktoś o jakiś maściach lub tabletkach nie napisze :D Pozdrawiam :)

Gość Victor 2

No właśnie nie ma na to maści? mam 14 lat i bardzo sie boje lekarza, nie wiadomo co taki lekarz moze zrobic, czytalem na forach, ze wywar z kory kruszyny moze pomoc, ale nie jestem pewien. Operacje to sie chyba robi jak ktos juz lezy i nie jest w stanie chodzic i moze umrzec.

Najprościej udać się do lekarza pierwszego kontaktu.On oceni co to może być a w razie czego skieruje do odpowiedniego specjalisty.Nie ma co zwlekać i się męczyć niepotrzebnie. A lekarzennie gryzą.