Gość iwona Opublikowano 21 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2010 P.Doktorze , dzisiaj odebrałam wynik kolonoskopii chciałabym prosić o odczytanie wyniku .Polip jelita cienkiego.polypus mesenchymalis.W podścielisku utkanie chłonne .Skrojono seryjnie /3szk/ co to znaczy ? czy to coś groźnego? oraz polip odbytnicy.polypus hyperplasticus . Dodam że w trakcie wykonywania kolonoskopii miałam wyciete polipy . Bardzo się martwię bo jest sobota i niedziela i nie mogę zasiegnać porady lekarza rodzinnego . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 22 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2010 polypus mesenchymalis oznacza polip miąższowy zaś polypus hyperplasticus oznacza polip przerostowy - to zmiany łagodne, bez cech nowotworu, z reguły powstające na tle przewlekłego stanu zapalnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość iwona Opublikowano 23 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2010 Bardzo dziękuję p.doktorze jestem szczęśliwa , że to nic nowotworowego.Zrobiłam tą kolonoskopię bo bardzo silnie dały mi się znać hemoroidy, które nie dawały znać 15 lat tj. od porodu. Czy mogę Pana doktora poprosić o dalsze wskazówki co do leczenia bądż kontroli w związku z tymi zmianami . Jeszcze raz dziękuję za odpowiedź. Serdecznie pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi