Gość aga Opublikowano 21 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2010 Witam, 5 tyg temu mialam cesarski ciecie. Powiedziano mi, ze szwy sa samorozpuszczalne. do dnia dzisiejszego jednak mam widoczny szew - ok 1cm *wystaje* a jednego konca rany. do tej pory nic mnie nie bolalo, ale od wczoraj zaczynam czuc miejsce ciecia (zwlaszcza prze napinaniu miesni). dzwonilam do szpitala gdzie rodzilam i pow mi, ze to moze jeszcze *troche* potrwac nim szwy sie rozpuszcza. czy to nie za dlugo? czy tskie pobolewanie moze znaczyc, ze cos sie zle goi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 22 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2010 Takie szwy wchłanialną się dość długo około 3-4 miesięcy. Dlatego trzeba uzbroić się w cierpliwość powoli powinny się wchłonąć. Bóle w okolicy rany też są naturalne i dość długo występują na skutek miejscowego uszkodzenia nerwów w czasie cięcia. Musi dojść do regeneracji takich nerwów trwającej kilka miesięcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi