Gość Marzena Opublikowano 21 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2010 Witam serdecznie.Około 4-5 miesięcy temu miałam ból brzucha,potem może jeszcze kilka razy Zrobiłam usg,które wykazało,że mam kamień w woreczku wielkosci 2,4cm.Zaproponowano mi laparoskopię,tylko,że ja się wacham ponieważ nie mam jakiś wielkich dolegliwości z tym związanych.Czy ten zabieg to naprawdę konieczność?Czy lepiej zrobić to teraz nie czekając aż zacznie boleć,albo będzie jakiś stan zapalny ,czy inne powikłania?Będę wdzięczna za każdą radę.Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 22 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2010 Czy ten zabieg to naprawdę konieczność? - tak, objawowa kamica jest bezwzględnym wskazywaniem do leczenia operacyjnego Czy ten zabieg to naprawdę konieczność?Czy lepiej zrobić to teraz nie czekając aż zacznie boleć,albo będzie jakiś stan zapalny ,czy inne powikłania? - nie ma na co czekać, oczekiwanie może doprowadzić do wystąpienia powikłań bardzo groźnych dla zdrowia, a nawet życia pacjenta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi