Gość Kasiaa Opublikowano 21 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2010 Po badaniu usg dostałam taką informację: * Macica przodozgięta prawidłowej wielkości, niejednorodna w obrębie ściany tylnej dwa mięśniaki podśluzówkowe 24 i 17 mm, modelujące jamę macicy. Endometrium gr 4,6mm typowe dla fazy proliferacyjnej* co to oznacza?? czy te mięśniaki powinnam usunąć? Czy usunięcie sprawi, że będę się czuła dobrze a miesiączki wrócą do normy i nie będą bolesne?? Lekarz powiedział, że lepiej to usunąć, ale chciałabym mieć pewność, że moje zdrowie wróci do normy.. dodam jeszcze, że jestem po operacji tarczycy - miałam raka, jestem na terapii hormonalnej po usunięciu tarczycy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość doktor 2 Opublikowano 21 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2010 Pani lekarz nie klamal i takie postepowanie jest standardem. nic nie sugeruje zeby bylo to cos gorszego a usuniecie miesniakow na pewno zmniejszy bolesnosc miesiaczek i wyreguluje cykle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi