Gość Magda Opublikowano 20 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2010 Witam. Mam na imię Magda (22lata) i mam pewne pytanie które dotyczy choroby mojego chłopaka. Od około 2 lat co pewnien czas ma nasilone dolegliwości żołądkowe... tzn wymioty osłabienie itp.(trwają około tygodnia, i w tym czasie mój chłopak nic nie je i chudnie nawet do 10kg). Dawniej te *napady* pojawiały się co pół roku, później co 3 miesiące a teraz co 1 miesiąc. Dwa razy leżał w szpitalu i stwierdzono refluks dwunastniczo-żołądkowy. Leczenie antybiotykami miał około 8 razy i niestety nie pomaga. Ma również bakterie Helicobakter Pylori. W związku z tym mam pytanie: Czy można w jakiś inny sposób leczyć te dolegliwości, może operacyjnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 21 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2010 Oczywiście leczeniem powinien zająć się gastroenterolog. W przypadku braku efektu leczniczego za pomocą środków farmaceutycznych zapewne może okazać się, że jedynie operacja przyniesie skutek leczniczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi