Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Badanie USG jąder

Gość Stefan

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, chciałbym wykonać sobie USG Jąder w prywatnej placówce (prywatnie). Dowiedziałem się że takie badanie kosztuje 70 zł w cenniku w Warszawie. Na stronie napisane jest że przyjmuje jakiś specjalista Urolog czy ktoś o tym fachu Dr. Moje pytanie odnosi się jak będzie wyglądała sprawa, gdyż nie jestem ubezpieczony. Mam dlatego pytanie czy te 70 zł które zapłacę to będzie koszt badania USG i tam mi wszystko powie Lekarz czy badanie USG za 70 zł to nie wszystko i będe musiał zapłacić dodatkowo za wizytę i poradę odnośnie tego co wykazało badanie. Proszę Was o odpowiedź jest bardzo ważna gdyż nie wiem czy te 70 zł wystarczy, a nie jestem zbyt bogaty.

Jak USG kosztuje 70zł to 70zł. Po USG będzie zrobiony krótki opis tego co zbadano. Dostaniesz go do ręki i dalej robisz co chcesz. Albo sobie w ramkę oprawisz (jeżeli sam z siebie chciałeś USG zrobić) albo pójdziesz do lekarza który kazał zrobić to badanie i zapłacisz mu za konsultacje i dalsze leczenie. Rada na przyszłość, zainwestuj 50gr i zadzwoń sobie do danej placówki i się zapytaj. Skąd tutaj na forum mamy wiedzieć co i jak jest, jak wygląda w danej placówce, jakie są ceny, po co robisz badanie, itd.

to miło z Twojej strony, ale jeśli ma się na utrzymaniu dwójkę dzieci i żone która też nie pracuje, to każdy grosz jest ważny dla mnie, w dodatku nie jestem ubezpieczony strąd moje pytanie. A piszę dlatego że przez badanie jąder w domu podczas kąpieli natknąłem się na jakiś taki guzek bardzo mały na górze lewego jądra i dlatego chciałem zrobić USG jąder w prywatnej placówce. pozdrawiam

Rozumiem, nie mniej i tak do nich będziesz dzwonił aby się umówić na wizytę, i tak o to samo się zapytasz co teraz. ps. to dlaczego się nie zarejestrujecie jako bezrobotni w Urzędzie Pracy? wtedy ubezpieczenie będziecie mieli... podejrzewam, że tacy do końca bezrobotni to nie jesteście *-)