Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Złe samopoczucie i poty nocne a guzki za uszami

Gość Sylwia z Jawora

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Sylwia z Jawora

Witam, od ponad roku za uchem mam dwa guzki, jeden obok drugiego.Jeden jest znacznie większy od drugiego. Nie bolą podczas dotyku, są twarde nieruchliwe, nie da się ich przesunąć.Co to może być?Jeszcze dodam, że mało choruję.Lecz ostatnio czuję się bardziej zmęczona niż zawsze, źle sypiam. Jak już zasnę to budzę się w środku nocy cała zlana potem, myśląc ,że mam temperaturę mierzę a tu nic tylko 36,8 -37Mam mało energii.Czy może mieć to związek z tymi guzkami?.Byłam u lekarza pierwszego kontaktu, lecz ten nie widzi wskazań do wizyty u lekarza chirurga bo morfologię mam dobrą.Nie wiem co o tym mam sądzić, czy naciskać na lekarza, aby wydał skierowanie do chirurga, czy udać się prywatnie?Czy , gdyby się coś działo niepokojącego w organiźmie to miałabym dobrą morfologię? Prosze o Pańską opinię

Gość haemophilus

Nie ma Pani wskazań do wizyty u chirurga. Najlepiej wykonać ponowną morfologię z rozmazem min. w odstępie 2 tyg. od poprzedniej, dodatkowo OB. Ewentualnie można wykonać usg zmian, ocenić ich charakter. Zmiany niebolesne i nieprzesuwalne należy różnicować ze zmianami nowotworowymi.