Gość Bożena Opublikowano 13 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 Witam, Mam pytanie związane z kregosłupem, gyż na zdjęciu RTG wykryto u mnie skolioze lewostronną kręgosłupa lędzwiowego a także zwężenie przestzeni m- kręgowej L1-2 i L4-5 z łukowatym wygięciem dolnej płytki granicznej L4 i L5 i chciałabym się dowiedzieć czy to jest grozne dla zdrowia, czy trzeba mieć operacje, czy jakieś leczenie??? Bardzo prosze o odpowiedz i dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 14 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 Trudno mi określić nie znając Pani dolegliwości, bez bezpośredniego badania. Trzeba w tej sprawie skonsultować się bezpośrednio z neurologiem. Przy uzasadnieniu klinicznym, przy znacznych objawach być może okaże się konieczne wykonanie rezonansu magnetycznego rdzenia kręgowego celem pogłębienia diagnostyki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi