Gość J Opublikowano 13 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 Witam. Moj tata ma raka przelyku drugiego stopnia histopatologicznego.Lekarz by go operowal, ale jak dzisiaj powiedzial, sa przezuty do watroby.Wykazaly to badania tomografii. Moj tata moze samodzielnie jesc, ma dobre ogolne samopoczucie, stracil na wadze ok 3 kg, teraz waga jest od trzech tygodni taka sama. Prosze mi pomoc, Czy mozna to jeszcze jakos leczyc? Dlaczego nie mozna operowac? Moze jest w Polsce szpital, ktory podjalby sie takiej operacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 14 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 Czy mozna to jeszcze jakos leczyc? - najlepiej w tej sprawie udać się do onkologa, być może uda się zastosować chemio- czy też lub i radioterapię Dlaczego nie mozna operowac? - jeśli istnieją przerzuty do wątroby świadczy to o bardzo dużym zaawansowaniu nowotworu czyli nieoperacyjności nowotworu (brak radykalności zabiegu), samo usunięcie raka przełyku nie wyleczy procesu nowotworowego Moze jest w Polsce szpital, ktory podjalby sie takiej operacji? - trzeba skonsultować się w tej sprawie z onkologiem, on podejmie wszystkie dalsze działania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość J Opublikowano 14 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 Dzisiaj juz wiem, moj tata bedzie mial chemioterapie, W jakim stopniu chemioterapia pomoze mojemu tacie? O ile przedluzy zycie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 16 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 Trzeba wiedzieć, że jest to leczenie paliatywne. W sposób dokładny nie da się przewidzieć jak przebiegnie chemioterapia (czy ojciec zniesie jej skutki uboczne) i na jak długo przedłuży życie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi