Gość Kamil Opublikowano 13 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 Czy po zerwaniu ścięgna Achillesa i zabiegu jego przyszycia możliwy jest powrót do sportu wyczynowego? Jeśli tak, po jakim mniej więcej czasie, zakładając, że rehabilitacja przebiega prawidłowo? Czy ścięgno nie będzię już zawsze słabsze i przez to narazone na ponowne zerwanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 13 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 Czy po zerwaniu ścięgna Achillesa i zabiegu jego przyszycia możliwy jest powrót do sportu wyczynowego? - wszystko zależny od tego czy gojenie przeszło prawidłowo, czy nie doszło do powikłań, czy operacja całkowicie się powiodła - oczywiście w przypadku całkowitego zgojenia się zerwanego ścięgna możliwy jest powrót do wyczynowego sportu - o tym jednak najlepiej, żeby zadecydował ortopeda prowadzący Jeśli tak, po jakim mniej więcej czasie, zakładając, że rehabilitacja przebiega prawidłowo? - po około 6 miesiącach Czy ścięgno nie będzię już zawsze słabsze i przez to narazone na ponowne zerwanie? - niestety, ale tak może być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sławek Opublikowano 23 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2011 Zerwane ścięgno miałem zszyte szwem krackova ,potem 8 tygodni w gipsie i rehabilitacja ale lekarz prowadzący ortopeda odpowiedział na moje pytanie czy będę mógł biegać to tylko po kuchni najwyżej.Proszę napisać co to może oznaczać.Mam 41 lat byłem 6 miesięcy na chorobowym i od miesiąca w pracy!!!Pracuję cały dzień na nogach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Leszczu Opublikowano 16 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 Będziesz biegał jak gazela. Najpierw jednak rehabilitacja pod czujnym okiem znawcy. Na coś trzeba wydać te pieniądze. Chyba, że oddać żonie i zerwać sobie drugie. Wybór należy do ... Pana!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KZ Opublikowano 24 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2014 Mam pytanie..... miałem całkowite zerwanie achillesa, operacja udała się, ale po 6 tygodniach nieszczęśliwie upadałem i ponownie sobie naderwałem ścięgno, dodatkowo wdał się ropień i miałem kolejną operacją - kolejne zszycie oraz usunięcie ropnia. Jakie najlepiej maści stosować na poszczególne fazy rany i później blizny aby wyglądała estetycznie. Czy można przyspieszyć gojenie się rany. Czy maść z kolagenem pomoże? Jeszcze jedno pytanie z czego składa się ścięgno Achillesa w sensie co jeść aby przyspieszyć regeneracje tych tkanek i ścięgna. czy kisiel, żelki haribo itp. to dobry pomysł czy placebo? KZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mm Opublikowano 22 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2016 Dołączam się do pytania o dietę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi