Gość Joanna Opublikowano 12 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2010 Wczoraj odebrałam wyniki biopsji cienkoigłowej węzła chłonnego szyji, rozpoznanie: obraz odczynowo pobudzonego węzła chłonnego, opis mikroskopowy: rozmaz zawiera polimorficzne komórki szeregu limfocytarnego, oraz histiocyty zatokowe. Bardzo proszę o interpretację wyniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 13 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 Taki wynik świadczy o rozroście węzła chłonnego z powodu stanu zapalnego tkanek otoczenia (czyli głowy i szyi) skąd chłonka spływa do niego. Dobrze by było skonsultować się z laryngologiem (kontrola gardła, migdałków, uszu) oraz stomatologiem (stan uzębienia i dziąseł). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Agnieszka Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 Witam, poszukuję porady w kwestii interpretacji podobnego wyniku.. niedawno odebrałam wyniki biopsji węzła chłonnego podżuchwowego , stwierdzono elementy morfotyczne pobudzonego węzła chłonnego...ma on ok 1, 7 mm, nie wiem jak się odnieść do tych elementów morfotycznych, czy jest to naturalne , czym są wspomniane elementy...pozdrawiam i dziękuję z góry za ewentualną podpowiedź :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi