Gość Hanna Opublikowano 12 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2010 Mój wynik z RM brzmi następująco: zwężenie,odwodnienie i niewielka tylna wypuklina krążka m-k L4/L5,uciskająca worek oponowy i nieznacznie zwężająca otwory m-k. Uwypuklenie tylnego brzegu krążka m-k L5/L1. Torbielowate poszerzenie wewnątrzkanałowej części pochewki prawego nerwu rdzeniowego. Stożek rdzenia kręgowego w normie. Co to oznacza i czy w związku z tym jeśli dojdzie do operacji mogę być operowana jeżeli mam problemy onkologiczne z piersią, jestem po kwadratektomi lewej piersi. Wynik histopatologiczny brzmi : mastopatia fibrosa et cystica. Hyperplasia dustalis partim micropapillaris. Adenosis sclerosana oraz microcalcificationes multifocales. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 13 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 Taki obraz sugeruje ucisk jądra miażdżystego krążka międzykręgowego na nerwy rdzeniowe wychodzące z rdzenia kręgowego. Trzeba w tej sprawie na pewno skonsultować się z neurochirurgiem. Być może konieczne będzie leczenie operacyjne jeśli obraz RM będzie pokrywał się z objawami neurologicznymi. Jeśli podejmie neurolog decyzję w sprawie operacji to nie ma do niej przeciwwskazań ze względu na schorzenia sutka (zmiany w sutku są łagodne, wymagają tylko obserwacji). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hanna Opublikowano 13 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 Dziękuję za szybką odpowiedź. Neurologicznie jest wporządku,wszystkie odruchy mam takie jak powinny być,badanie miałam robione 10.05.2010, natomiast neurochirurg nie był za bardzo rozmowny i był nawet zły,że zadaję jemu tyle pytań-stwierdził, że taka dyskopatia to standart. Zapisałam się na wizytę do Kliniki w Bydgoszczy, ale niestety czas oczekiwania jest bardzo odległy. Proszę podpowiedzieć mi , co dalej mogę zrobic poza ćwiczeniami rozluźniającymi mięśnie i braniem leków : zaldiar, mydocalm,nimelis.Nie stać mnie na prywatne leczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 14 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 Oczywiście zabiegi rehabilitacyjne. Najlepiej udać się w tej sprawie do poradni rehabilitacyjnej. Tam lekarz rehabilitant zaleci odpowiednie zabiegi i ćwiczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hanna Opublikowano 18 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2010 Jakie powikłania wiążą się z taką operacją? Dodam,że moje ciało jest felerne jeśli chodzi o gojenie się ran. Blizna po kwadratektomi wygląda okropnie,jest wściekle czerwona i bardzo szeroka. Żadne maści mi nie pomogły w poprawie jej wyglądu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hanna Opublikowano 30 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 Czy moje problemy onkologiczne są przeciwskazaniem do masażu leczniczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość olka Opublikowano 13 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2010 Kto był operowany w Bydgoszczy przez prof.Harata? Napiszcie coś na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi