Gość Artur Opublikowano 12 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2010 Witam Czym może być spodowowane kłócie w prawym boku pod żebrami? Jestem 3 miesiące po reskecji lewego płata wątroby. Od jakiś dwóch tygodni występują kłócia pod prawym żebrem. Niekiedy ból mija po 2- 3 godzinach, a nikiedy trwa 2-3 dni. Dodatkowo mam problemy z jelitami (częste biegunki i wzdyma mi brzuch).Miałem robione USG i według badania wszystko jest w porządku. Czy to mogą być zrosty? Bardzo prosze o jakąś radę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 13 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 Tak rzeczywiście może być, że powodem dolegliwości są właśnie zrosty w jamie brzusznej lub jest to jakaś neuralgia czyli podrażnienie nerwu obwodowego np. przez uciskany nerw przez bliznę pooperacyjną. Trzeba być może zastanowić się nad wykonaniem wlewu kontrastowego jelita grubego czy też nawet kolonoskopii. O tym jednak musi zadecydować lekarz prowadzący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Artur Opublikowano 13 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 Dziękuję za informację. A które badanie dokładniej wykaże mi czy mam zrosty: kolonoskopia czy wlew kontrastowy jelita? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 14 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 Raczej kolonoskopia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Artur Opublikowano 14 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 Dziękuję za informację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi