Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Skóra, narośl, bąbel w odbycie

Gość Danka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Od jakis kilku dni miewam problemy z zaparciem ,wczesniej miałam zaparcia ,ale dobra dieta pomogła i wszystko było ok ,ale od jakis 3 dni mam problem z zaparciem. Kiedy dzisiaj weszłam do toalety ,zeby oddac stolca oczywiscie miałam problem . Po czym zauwazyłam ze mam na odbycie taką jakby wypukłą narośl w kolorze skóry,jakby było za dużo skory , ktora nachodzi na odbyt ,albo nawet w odbyt sama nie wiem . Gdy to dotknęłam było to miękkie , jakby bąbelek .Przeczytałam rozne fora i odp ale , mam wrazenie ze zadne nie pasuje do tego mojego problemu. To nie boli , ani nie mam zadnego krwawienia , gdybym tego nie dotknęła to nawet nie wiedziałabym ,ze to mam . Przeraza mnie fakt, ze to nachodzi na odbyt i boje sie ze to moze miec skutek taki ze najdzie na cały i nie będę mogła sie wypróznić. Zapewniam ,ze dbam o higiene i nie uprawiam sexu analnego . Mam 18 lat. Co mam robic? Co to może byc?

Mam dokładnie ten sam problem co *Danka* czy ktoś wie, czy to krzepica, lub coś podobnego i jak to leczyć ? warto tu nadmienić iż jest to miękki bąbel, nie twardy guzek albo coś w tym stylu. Danka a czy jeździsz na rowerze? jeździłaś na nim jakiś czas lub tuż przed wystąpieniem bąbla ?

Hej , nie nie jezdze na rowerze w ostatnim czasie . Własnie -to miękki bąbel. ja byłam z tym u lekarza a ona nawet na to nie spojrzała tylko stwierdziła ze to na pewno hemoroid. Brałam przez 2 tyg czopki na to i nic mi nie zeszlo i nawet mam wrazenie ze sie powiększyło.*/ Nie wiem juz*/

Mam to samo. Wszystkie wątki są o hemoroidach, jednak ten bąbelek nie boli, nie leci krew, nie ma kłopotów z siedzeniem. Problem jest tylko przy oddawaniu stolca. Czy zna ktoś sposób by się tego pozbyć?